Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Monoi

€ 4,95 € 4,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Netto gewicht 75,00 g
Bruto gewicht 85,00 g
Afmetingen (l,b,h) 11 x 7,60 x 2,80 cm
Omschrijving

Monoi of mono'i is gemaakt van geweekte bloemblaadjes van de Tiaré tahiti in een half-wasachtige kokosolie. Monoi (spreek uit als Mah-noy) is een oud Tahitiaans woord, wat betekent: "geparfumeerde olie". Monoi kan ik alleen maar omschrijven als de geur van vakantie.

Leuk feitje over Monoi Olie
De tijdsperiode waarop monoi voor het eerst werd gemaakt is onbekend. Vermoedelijk zijn Maori's ongeveer 2000 jaar geleden begonnen met het produceren ervan. Vroege Europese ontdekkingsreizigers die naar de Polynesische eilanden reisden, waaronder James Cook, spraken al van het gebruik van monoi door de inboorlingen. Ze gebruikten het voor medicinale, cosmetische en religieuze doeleinden. Monoi speelde een belangrijke rol in het leven van deze mensen, vanaf de geboorte tot de dood. Zo werd het lichaam van pasgeboren baby's ingesmeerd met monoi om uitdroging van de huid te voorkomen bij warm weer en om het lichaam te verkoelen. Wanneer een persoon stierf, werd zijn lichaam gebalsemd en geparfumeerd met monoi, met de gedachte dat hun reis naar het hiernamaals vergemakkelijkt werd.

Ook interessant

€ 4,95 € 4,50
Zen
€ 4,95 € 4,50
€ 4,95 € 4,50

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.